Monday, 13 May 2013

Cara Mencantikkan Facebook

Assalamualaikum..

Korang mungkin dah bosan melihat facebook yg hanya berwarna biru dan putih saja..
Saya pun begitu juga.
Sekarang ni, boleh la tukar selera sikit..haha..

Saya hanya akan tunjukkan kpd pengguna Google Chrome dan Mozilla Firefox sahaja. Lain2 saya tak tau kerana belum cuba lagi. Maaf.


+Mozilla Firefox:
  1. buka Mozilla Firefox
  2. tekan Firefox pada kotak yg berwarna jingga tu
  3. pilih Add-ons
  4. taip 'stylish' pada search
  5. tekan install pada 'Stylish 1.3.2' dan tunggu sehingga habis download
  6. buka alamat http://userstyles.org/
  7. pilih mana2 tema yg korang suka
  8. klik '+ Install with Stylish'
  9. kemudian akan keluar macam ni dan klik 'install'                                     
  10. buka facebook dan lihat hasilnya


+Google Chrome:

  1. buka Google Chrome
  2. tekan 'Customize and control Google Chrome' yg berbelang tiga tu
  3. pilih 'Tools' kemudian pilih 'Extention'
  4. klik 'Get more extentions'
  5. taip 'stylish' pada 'Search the store'
  6. klik '+ ADD TO CROME' setelah korang jumpa seperti gambar dibawah
  7. klik 'add' dan tunggu sehingga huruf 'S' muncul pada sebelah 'Customize and control Google Chrome'
  8. buka facebook
  9. klik huruf 'S' tu dan klik 'Find more styles for this site'
  10. klik pada mana2 tema yg korang suka
  11. klik '+ Install with Stylish' kemudian kilik 'OK'
  12. buka facebook dan lihat hasilnya



Apa yg menariknya, Stylish juga boleh digunakan pada Google, Youtube dan banyak lagi.
Selamat mencuba..

Sekian..

3 comments:

Post a Comment